Зміни у харчуванні дітей

Шановні батьки! Інформація для ознайомлення.
Цього року увага до дитячого харчування особливо прискіплива: набула чинності Постанова №305 Кабінету міністрів України «Про затвердження норм і порядку харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».
Пропонується нове чотирьохтижневе меню, в якому 160 страв! Страви будуть приготовані відповідно до збірника Клопотенка (https://school22.rv.ua/doc/zbirnik_klopotenka.pdf). Зміни продиктовані сучасним життям: адже нині багато дітей страждають ендокринними, судиннними захворюваннями, порушенням зору, ожирінням. І їжа в цій тривожній ситуації чи не найголовніший чинник.
І тут важлива співпраця з батьками, коли дитина потребує дієтичного харчування, подається відповідна інформація (у вигляді письмових рекомендацій від лікаря) медсестрі, які продукти дитині не можна, на які в меню є алергія, кухарі це враховують.
З початку 2022 року будуть запроваджені зміни і в нашій школі.
Основні вимоги щодо приготування їжі:
1. Зменшення в раціоні дітей цукру (в напої не додається);
2. Зменшення кількості солі, борошняних виробів;
3. Збільшення в раціоні кількості фруктів, овочів, круп, риби, м`яса та молочних продуктів.
4. Заборона на напівфабрикати та м’ясні продукти промислового виробництва (сосиски, сардельки, ковбаси).

5. Зменшення кількості тваринних жирів (вершкове масло) та збільшення рослинних (соняшникова олія).

Євген клопотенко.

ЗБІРНИК РЕЦЕПТУР СТРАВ ДЛЯ ХАРЧУВАННЯ ДІТЕЙ ШКІЛЬНОГО ВІКУ В ОРГАНІЗОВАНИХ ОСВІТНІХ ТА ОЗДОРОВЧИХ ЗАКЛАДАХ

Вкладення
Кiлькiсть переглядiв: 51

Коментарi